Redo att ta steget? En omfattande guide för att köpa en pool

Pooler framkallar bilder av ljumma sommardagar, poolpartyn och avkoppling. Om du har drömt om att lägga till en pool på din bakgård är du inte ensam. Men innan du kastar dig ut med huvudet före, finns det några saker du bör veta om att köpa en pool. Från finansiering och installation till underhåll och säkerhet – den här guiden tar upp allt du behöver veta om att ta steget.

Fördelarna med att äga en pool

Låt oss börja med de goda sakerna. Det finns många skäl att överväga att köpa en pool – särskilt om du bor i ett varmt klimat. Pooler erbjuder oändliga timmar av underhållning för familj och vänner, de kan öka värdet på ditt hem och är ett bra sätt att hålla sig sval under sommarens hunddagar. Naturligtvis kommer pooler också med ett visst ansvar. Innan du bestämmer dig för om det är rätt för dig att äga en pool är det viktigt att förstå både för- och nackdelar.

Kostnaderna för att äga en pool

Det går inte att förneka att pooler kommer med en rejäl prislapp. Den genomsnittliga kostnaden för en pool ligger mellan 30 000 och 100 000 kr. Men det är bara för grundmodellen – om du vill ha tillägg som uppvärmda golv eller inbyggda högtalare kan du lätt lägga på ytterligare tusenlappar.

Sedan tillkommer de löpande kostnaderna som är förknippade med att äga en pool. Förutom de månatliga underhållsavgifterna måste du också investera i regelbundna rengöringsartiklar och reparationer vid behov. Glöm inte heller din hemförsäkring – om du har en pool i marken kommer dina avgifter troligen att stiga

Så nu när vi har täckt grunderna, låt oss dyka in i detaljerna om vad du behöver veta innan du köper en pool

Finansiering av din pool

Om du är som de flesta människor har du förmodligen inte 100 000 kr i sparande. Därför är finansieringen en så viktig del av beslutsprocessen när du köper en pool. Det finns flera olika alternativ, vart och ett med sina egna för- och nackdelar

Privatlån: Ett privatlån har vanligtvis högre ränta än ett bolån, men de är också lättare att ansöka om och få beviljat eftersom de baseras på din kreditvärdighet snarare än på din belåningsgrad på din bostad. Om du dock har utrymme bör du överväga att samla ihop dina privatlån som bolån för att få så låga räntekostnader som möjligt.

Kreditkort: Det rekommenderas dock i allmänhet inte eftersom kreditkort har höga räntor – ibland så höga som 15 % eller mer – och det kan vara svårt att betala av dem om du bara gör minimibetalningar varje månad.

Andra finansieringsalternativ: Det finns några andra finansieringsalternativ om du vill köpa en pool men inte har kontanter till hands eller inte vill ställa ditt hem som säkerhet för ett lån. Vissa återförsäljare erbjuder finansiering för pooler, men se upp; dessa avbetalningsplaner kan ha höga räntor så läs det finstilta innan du skriver under på. POOLGIGANTEN samarbetar med Wasa Kredit som är en trygg finansieringspartner

Slutsats

Nu när vi har gått igenom alla grunderna för att köpa en pool – från finansiering och installationskostnader till löpande underhållsavgifter – bör du ha all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om huruvida det är rätt för dig och din familj att äga en pool eller inte. Kom bara ihåg; även om pooler erbjuder oändliga timmar av solglädje kommer de också med en del ansvar, så se till att du är förberedd innan du tar steget!