Så fungerar Cloudflare

Det är troligtvis så att du redan har hört talas om Cloudflare. Men vad är det egentligen? I korthet är Cloudflare en säkerhetsåtgärd som hjälper till att skydda din webbplats från attacker. Det gör den genom att cachelagra innehållet på din webbplats och filtrera bort skadlig trafik. Här finns en mer detaljerad förklaring av hur Cloudflare fungerar och varför du bör använda det på din webbplats.

Hur Cloudflare fungerar

När du lägger till Cloudflare på din webbplats fungerar det som en mellanhand mellan din webbplats och besökarnas webbläsare. Detta innebär att besökarna aldrig ansluter direkt till din server – i stället ansluter de till Cloudflare, som sedan ansluter till din server. Detta har flera fördelar

För det första gör det din webbplats snabbare. Eftersom Cloudflare lagrar cachade versioner av innehållet på din webbplats kan besökarna få tillgång till innehållet snabbare än om de ansluter direkt till din server. Eftersom Cloudflare filtrerar bort skadlig trafik kan det dessutom hjälpa till att skydda din webbplats från DDOS-attacker och andra hot

En annan fördel med att använda Cloudflare är att den döljer din servers IP-adress för potentiella angripare. Detta gör det svårare för hackare att rikta in sig på din server specifikt – och om de lyckas ta sig igenom Cloudflares försvar har de ändå svårt att hitta och attackera din server

Cloudflare är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att skydda din webbplats från attacker och snabba upp laddningstiden. Om du inte redan använder Cloudflare på din webbplats rekommenderar vi starkt att du gör det – det kan i slutändan vara skillnaden mellan en framgångsrik webbplats och en som äventyras av hackare.

Bästa alternativen till Cloudflare

Cloudflare är ett företag som arbetar med webbprestanda och säkerhet och erbjuder sina tjänster till miljontals kunder världen över. I juli 2019 kom dock nyheten att en kritisk brist i Cloudflares programvara hade exponerat känsliga uppgifter från tusentals webbplatser. Sedan dess har många företag letat efter alternativ till Cloudflare. Här är några av de bästa alternativen:

KeyCDN

KeyCDN är ett content delivery network (CDN) med 25 datacenter runt om i världen. KeyCDN har ett gott rykte för att vara både pålitligt och prisvärt. Dessutom erbjuder KeyCDN ett stort antal funktioner, bland annat gratis SSL-certifikat, stöd för anpassade domäner och statistik i realtid.

StackPath CDN

StackPath grundades 2015 och förvärvades av J2 Global 2017. StackPath CDN har 62 datacenter runt om i världen. En av fördelarna med StackPath CDN är att det erbjuder en lättanvänd kontrollpanel vilket gör det bra för nybörjare. StackPath CDN erbjuder också ett stort antal funktioner, bland annat stöd för anpassade CNAME:er och WAF (Web Application Firewall).

Incapsula CDN

Incapsula är en molnbaserad säkerhetstjänst som förvärvades av Imperva 2013. Incapsulas funktioner inkluderar DDoS-skydd, webbplatsskydd och analys. Incapsulas globala nätverk har över 60 datacenter. En fördel med Incapsula är att de erbjuder en gratis plan för små webbplatser. Denna plan innehåller dock inte alla Incapsulas funktioner

Det finns många bra alternativ till Cloudflare där ute. Om du letar efter ett pålitligt och prisvärt CDN med många funktioner skulle KeyCDN eller StackPath CDN vara ett bra val. Om du letar efter en molnbaserad säkerhetstjänst med DDoS-skydd och webbplatsskydd skulle Incapsula vara ett bra val.