7 tips för att välja rätt flyttfirma i Stockholm

Att flytta är ett stort åtagande, oavsett om du flyttar bohag eller företagsflytt. Det är viktigt att välja en välrenommerad och pålitlig flyttfirma som hanterar din flytt effektivt och stressfritt.

Här är sju tips som hjälper dig att välja rätt flyttfirma i Stockholm:

Få referenser och recensioner från tidigare kunder

Ett av de bästa sätten att bedöma ett flyttföretags kvalitet är att ta del av omdömen från deras tidigare kunder. Be om referenser från de företag du överväger och kontakta dessa kunder för att se om de var nöjda med den service de fick. Du kan också läsa recensioner på nätet för att få en uppfattning om vad andra människor har upplevt med företaget. Ett exempel i Stockholm är Excellent Moving som har fått snittbetyg på 4,6 av 5 på RECO baserat på över 680 omdömen.

Kontrollera att företaget är försäkrat

Olyckor kan hända, även när de mest erfarna yrkesmännen hanterar dina tillhörigheter. Se till att det företag du väljer är försäkrat så att du inte får stå för notan om något går fel under flytten.

Se till att de erbjuder förvaringsalternativ

Det kan finnas ett glapp mellan när du behöver flytta ut från din nuvarande fastighet och när du kan flytta in i din nya. Om så är fallet är det viktigt att se till att flyttfirman du väljer erbjuder förvaringsmöjligheter så att dina tillhörigheter förvaras tryggt och säkert tills du är redo för dem.

Välj ett företag som erbjuder fasta priser

Vissa företag tar betalt per timme, vilket snabbt kan bli dyrt om det blir förseningar på flyttdagen. För att undvika oväntade kostnader bör du välja ett företag som erbjuder fasta priser för sina tjänster.

Kontrollera vilka tjänster som ingår i priset

När du får en offert från en flyttfirma, se till att ta reda på exakt vad som ingår i priset. Vissa företag tar extra betalt för tilläggstjänster som packning och uppackning, så det är viktigt att veta exakt vad du betalar för. I en del fall kan du lika gärna själv ombesörja packning och uppackning. Men det kan vara skönt att få hjälp med att bära in och ut dina flyttlådor åtminstone.

Få en uppskattning på plats

När du har begränsat dina alternativ är det en bra idé att få en uppskattning på plats från varje företag du överväger. På så sätt får du en bättre uppfattning om den slutliga kostnaden för flytten och du får också möjlighet att träffa personalen och se hur de arbetar.

Räkna med att betala mer för en flytt i sista minuten

Om du behöver flytta med kort varsel kan du räkna med följande avgifter: en högre timavgift, ett minsta antal timmar och/eller ett högre totalpris. Detta beror på att företaget måste lägga om sitt schema för att passa din flytt, vilket kan innebära längre arbetstider eller helgarbete.

Om du letar efter en pålitlig och välrenommerad flyttfirma i Stockholm rekommenderar vi Excellent Moving. Med över 680 positiva omdömen på RECO är de ett av de högst rankade företagen i staden. Kontakta dem idag för att få en uppskattning för din flytt.

Om du tar dig tid att undersöka olika flyttfirmor och jämföra deras tjänster kan du försäkra dig om en smidig och stressfri flytt. Genom att följa dessa fyra tips kommer du att vara på väg att välja rätt flyttfirma för dina behov på nolltid!